DWS Stadskanaal

Sport, spel en recreatie voor mensen met een beperking

Auteur: Webmaster Page 1 of 2

Banen zwemmen

We hebben bijna allemaal als kind wel leren zwemmen. Niet vreemd, in een waterrijk land als Nederland; het is immers van levensbelang om levend weer op het droge te kunnen komen. Op latere leeftijd stoppen veel volwassenen echter weer bijna helemaal met zwemmen. En dat is zonde, want er zijn maar weinig sporten zo ontzettend gezond voor je.

Benieuwd waarom het echt een goed idee zou zijn om wat vaker het zwembad in te duiken? We zetten vandaag vier belangrijke argumenten waarom zwemmen gezond is voor je op een rijtje. Goede kans dat jij zo ook popelt om weer eens aan de slag te gaan!

Meer lezen

Collecteweek 2019

Voor onze sporters en vrijwilligers organiseren we ieder jaar, naast sport en spel, tal van andere activiteiten. Zo hebben we onze clubkampioenschappen zwemmen net weer achter de rug. We gaan op stap met de zing-in en zumbadansen, we hebben ieder jaar een discofeest en we vergeten onze vrijwilligers niet. Daarnaast willen we de kosten van het sporten zo laag mogelijk houden om iedereen de gelegenheid te geven om mee te sporten.

Dit alles kan niet zonder de bijdrage van onze sponsoren en donateurs. Ook collecteren we voor het fonds gehandicaptensport. Van de opbrengst mogen we 50% houden!

Dit jaar is de collecteweek van 31 maart tot en met 6 april. We zoeken hiervoor nog vrijwilligers die ons willen helpen met de collecte. Wil jij ons helpen? neem dan contact op met Catharina. Haar telefoonnummer is 0599-616118 of per mail c.woortman@gmail.com.

Kan jij niet collecteren? Door geld aan de collectant te geven draag jij ook bij aan ons doel: Sport, spel en recreatie voor mensen met een beperking!

Voorjaarsvakantie

De dagen beginnen langer te worden en het zonnetje begint te schijnen. Een aantal groepen van DWS hebben vakantie, anderen sporten normaal door. Langs deze weg een kort overzicht.

  • Zwemmen op dinsdag 19 februari: geen vakantie
  • Zing-in 20 februari: vakantie
  • Warm water zwemmen 21 februari: geen vakantie
  • Sport en Spel 21 februari: vakantie
  • Zumbadansen 22 februari: vakantie. Let op: Vrijdag 1 maart geen les!

Rabo Clubkas Campagne


De Rabobank stelt dit jaar € 100.000,- beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne. Tijdens deze campagne mogen leden van Rabobank Zuid en Oost Groningen hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. De stemmen van de leden zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting krijgt. Leden van Rabobank Zuid en Oost Groningen mogen van 9 februari t/m 28 februari hun stem uitbrengen op hun favoriete club(s).

Stemmen

Alle leden van de Rabobank ontvangen begin februari 2019 een stemkaart. Tussen 9 februari en 28 februari brengen zij via deze website hun stem uit op de deelnemende verenigingen en stichtingen. Elk lid krijgt 5 stemmen en mag maximaal 2 stemmen per vereniging of stichting uitbrengen. Hoe meer stemmen een vereniging krijgt, hoe hoger de bijdrage uit de Rabo Clubkas.

Natuurlijk kan je op DWS Stemmen!

Wij willen natuurlijk graag dat je op DWS stemt. Met de bijdrage maken we sport, spel en recreatie voor mensen met een beperking mogelijk. Dit jaar bestaan we al 50 jaar! We organiseren dan ook extra activiteiten dit jaar zoals een tripje naar attractiepark Drouwenerzand, een jubileumfeest, een triatlon en als klap op de vuurpijl een groot “Knoop op Knaol” gala in Geert Teis. Om dit alles zo laagdrempelig mogelijk te houden kunnen we uw stem goed gebruiken. Stemmen kan dan ook hier: Stem op DWS Stadskanaal  Dank voor uw stem!


Nog geen lid?

Via internetbankieren of mobiel bankieren kunt u eenvoudig zien of u lid bent van de Rabobank Zuid en Oost Groningen. Dit staat onder profiel en dan bij de contactgegevens. Navragen bij de bank kan natuurlijk ook.

Wilt u in 2019 meestemmen? Vraag dan uw lidmaatschap aan vóór 27 februari 2019.

Vrijwilligers

Vrijwilligers, DWS kan er niet zonder. Zij zijn de motor achter al onze activiteiten. Wist je dat vrijwilligerswerk hip is? 
Bijna één op de twee Nederlanders doet vrijwilligerswerk, of heeft vrijwilligerswerk gedaan. En steeds vaker doen we het vooral uit een eigen motivatie, bijvoorbeeld omdat we nieuwe vaardigheden willen ontwikkelen, of om ons sociale netwerk uit te bouwen.

Meer lezen

Zwemwedstrijden

Voor de komende periode staan er twee zwemwedstrijden op het programma. De clubkampioenschappen op 12 februari in het Pagecentrum. Daarnaast organiseren we 2 maart onze wedstrijd voor de Brug provincie Groningen. In het Pagecentrum is er geen mogelijkheid om op zaterdagmiddag een zwemwedstrijd te organiseren. We moeten daarom uitwijken naar Winschoten, zwembad de Watertoren.

Meer lezen

Sneeuwvrij

Vanwege de (verwachte) sneeuwval is er vanavond (30 januari) geen Zing-In.

Privacyverklaring

I.v.m. de nieuwe privacywet hebben alle deelnemers een formulier meegekregen. Dit formulier moet ingevuld terug naar het bestuur, p.a. Mevr. C.Woortman, Lange Raai 3, 9502 AB Stadskanaal.

Op de formulier kun je duidelijk aangeven wel/niet online op de foto etc. wilt. Bij voorbaat dank voor de medewerking.

Onze privacyverklaring staat ook online, onder het kopje Privacyverklaring.

DWS 50 jaar!

In 2019 bestaat DWS 50 jaar! Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. We organiseren een aantal activiteiten om ons 50 jarig bestaan te vieren.

6 aprilAttractiepark Drouwenerzand
17 meiReceptie en feest Danscentrum Gossen
14 septemberTriathlon DWS Stadskanaal
7 decemberKnoop op Knoal Geert Teis Stadskanaal

Kerstvakantie

We hebben kerstvakantie van 22 december tot 6 januari 2019.

Page 1 of 2

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén