DWS Stadskanaal bestaat 50 jaar. Ter gelegenheid van die bijzondere mijlpaal worden verschillende jubileumactiviteiten georganiseerd.
Zoals bijvoorbeeld de Geert Koops triathlon die zaterdag 14 september werd gehouden, een recreatieve triathlon voor mensen met én zonder beperking. Het sportevenement in en rondom het Pagedal in Stadskanaal is vernoemd naar Geert Koops, die vanaf het eerste lid is van DWS.

Zoals een echte triatlon betaamd bestond de aftrap uit 20 minuten zwemmen. De deelnemers gingen goed van start na de aftrap van onze zwemtrainer Willy. Zelden hebben ze zo serieus gezwommen!

De naamgever van de Triatlon Geert Koops.

Na het zwemmen was er rustig de tijd om om te kleden en een kopje koffie te drinken. Na het koffie drinken was het tijd om op de fiets te stappen. Met de zon hoog in de hemel was dat geen straf. Een rondje Knoal van 15 kilometer hebben we gefietst, met een tussenstop bij de Star.

Koffie drinken in het Pagecentrum
Op de fiets, Geert en Gerda
Een drinkpauze bij de Star

Na het fietsen volgde de lunchpauze. Onze lunchten was goed gevuld met dank aan diverse sponsoren. Dan is het tijd voor de laatste onderdeel, het wandelen rondom het prachtige Pagedal.

Een sportieve prestatie zonder medaille kan natuurlijk niet waar zijn. Met weer een drankje op het terras hebben we onze gezellige sportieve dag afgesloten. Zoals Geert het zegt: volgend jaar weer!