Privé-zwemles, een badjuf helemaal alleen voor jezelf is natuurlijk hartstikke luxe, maar er zouden meer deelnemers bij DWS in het ondiepe bad kunnen zwemmen.

Vrijwilligers van Stichting DWS (Door Wilskracht Sterk) begeleiden bij sport, spel en recreatie mensen met een beperking. En dat doen ze goed: in 2019 wonnen ze de Vrijwilligersprijs van de gemeente Stadskanaal. Een van de activiteiten is zwemmen. Op dinsdagavond, van 19.15 tot 20.15 uur. De recreanten bijten het spits af, na hen komen de wedstrijdzwemmers in actie. 

Corona heeft de club leden gekost. Eind augustus begonnen de trainingen weer. DWS hoopt dat weer meer mensen met een beperking de weg naar het Pagedal zullen vinden. Aan het begin van de avond wisselen in het diepe bad recreanten van DWS schoolslag, rugslag en borstcrawl af met dolle pret, begeleid door een trainster. In het ondiepe bad heeft Margo van Wensveen één zwemster onder haar hoede. 

Margo: “Sabrina durft niet in het diepe. En ze kan slecht tegen teveel prikkels. Maar een paar mensen erbij zou wel gezelliger zijn. Voor corona waren we met zijn achten in deze groep en dat ging prima”. Margo van Wensveen is negen jaar geleden in Jipsingboertange komen wonen en heeft sindsdien bij diverse organisaties meerdere vrijwilligersfuncties. Margo: “in het verleden zwom ik met mijn dementerende moeder. Nu begeleid ik deelnemers van DWS in het ondiepe bad. Sabrina woont in Mussel, in Weverstay, een nieuw huis voor mensen met een beperking. Dat ligt op de route, dus ik kan haar zo meenemen hier naartoe.” 

Na de recreanten komen om 19.30 de DWS-wedstrijdzwemmers in actie. 

Uw verslaggever mag meedoen! 

En hoewel redelijk getraind na een seizoen zwemmen in Bad Noord moet ik het afleggen tegen Johan, Yvonne, Siewert en de rest. De eerste wedstrijden staan gepland voor december: dat belooft wat

Tekst: Rie Strikken Kanaalstreek