Een goede zwemwedstrijd van DWS in Winschoten!

Afgelopen zaterdag, 2 maart was DWS aan de beurt om de regionale zwemwedstrijd van de Brug Provincie Groningen te organiseren. Helaas was het Pagecentrum niet beschikbaar op zaterdagmiddag en moesten we uitwijken naar de Watertoren in Winschoten. Het is dan toch weer anders dan ons thuisbad.

In totaal hebben er 9 verenigingen van de Brug provincie Groningen deelgenomen met een kleine 100 zwemmers. De wedstrijd verliep op rolletjes. Iedereen was op tijd aanwezig en we hadden veel hulp van de regio Oldamt was het zwembad zo gereed voor de wedstrijd, superfijn. Ook waren de juryleden weer aanwezig en onze eigenste speaker Janneke Hazekamp. Na de opening van de voorzitster Ina Deuring kon de wedstrijd beginnen!

De wedstrijd is goed verlopen, de tijden waren dikke prima en en in de pauze werden de eerste medailles al uitgereikt door onze speciale gast Ina Lagra, voorzitter van de Brug provincie Groningen samen met onze andere Ina.

DWS heeft goed gezwommen. Met 10 zwemmers (sters) behaalden ze maar liefst 27 medailles!

Ook ons jongste lid van de  DWS  zwemgroep Liza Schipper deed haar uiterste best. Zij moest gelijk in programma nummer 1 de  estafette 4 x 25 meter vrije slag met Karin v/d Eijk, Geert Koops en Erwin Veenstra, ze werden 2e .

Daarna kwam Marieke v/d Burg  aan de beurt voor haar 100 meter vrije slag. Daar werd ze 5e,maar Marieke had wegens ziekte 6 weken niet getraind. En dan is 100 meter wel veel. Maar ze had wel een persoonlijk record.

Verder in de wedstrijd waren er 1e plaatsen voor Karin v/d Eijk met 3 gouden medailles en 1 keer zilver. Dit op de 25 meter vrije slag en de 25 meter rugslag en de 25 meter vrije slag en 2e met de estafette de 4 keer 25 meter vrije slag.

Marga den Boef was goed voor 3 x goud. 1e op de 100 meter wisselslag vlinder rug school vrije slag. En ook 1e met de 4×50 meter estafette.

Jannie Bruintjes  bereikte de 1e plaats op de 50 meter vrije slag, 2e op de 25 meter vlinderslag en ook 1e op de 4×50 meter estafette.

Yvonne Boiten haalde twee gouden medailles. Een keer 1e op de 50 meter rug Een keer 1e op de 50 meter vrije slag.

Onze nieuwe zwemster Liza Schipper deed het goed op haar 1e wedstrijd. Een keer 1e op de 25 meter vrije slag 1e , op de 25 meter schoolslag maar werd gedist omdat ze niet met 2 handen tegelijk aantikte. Maar toch een goede tijd. En ze werd 2e met de estafette ploeg de 4×25 meter vrije slag.

Ook Siewert Smid deed goede zaken werd 3 keer 1e. op de 50 meter vrije slag en 1e op de 50 meter schoolslag en, 1e op de 4×50 meter estafette vrije slag.

Miguel Buter was goed voor 2 keer 1e en wel op zijn 1e keer honderd meter wisselslag wat hem goed afging. En ook 1e met de estafette ploeg.

Geert Koops met zijn 65 jaar een zwemmer van het 1e uur van DWS dus al 50 jaar trouw lid. Hij was ook goed voor 2 keer een 1e plaats en wel op de 25 meter schoolslag en 1e op de 25 meter vrije slag en 2e met de estafette 4×25 meter vrije slag.

En dan nog Erwin Veenstra ook goed voor 3 medailles. Hij behaalde de 1e plaats op de 25 meter schoolslag en 3e op de 25 meter vrije slag én ook 2e op de 4×25 meter vrije slag estafette .

Het was dus een goede wedstrijd voor DWS. Ook wil ik bij deze Ina Deuring en Rene Schipper bedanken voor hun inzet om met de startkaartjes te lopen. Catharina en Gerda voor het koffie schenken voor de ploegleiders en zwemmers. Daarnaast nog de de jongens die meegeholpen hebben om het zwembad weer netjes te maken. Dank aan de vrijwilligers, hoe moesten wij het doen zonder vrijwilligers.

Bedankt namens mij, Willy Huizing.